Byremo Kulturbygg 30 år i juni

16. juni fyller Byremo Kulturbygg AS 30 år. Da er det 30 år siden bygget ble offisielt åpnet og kunne taes i bruk. Dette skal vi markere lørdag 22. juni. Så sett av den dagen allerede nå!

Programmet er ikke helt ferdig spikret enda, men det jobbes på spreng med flere ting. Det som allerede nå er avklart, er at det blir VENNSKAPSTUR PÅ SYKKEL fra Lyngdal til Byremo.

VENNSKAPSTUREN PÅ SYKKEL skal starte nede på torget med Lyngdalskua i Lyngdal sentrum. Leder av Lyngdal Markedsforening, Thor Ove Aas (avbildet t.h.) vil når starten går, ta med seg alle syklistene bak sin Dyrskue-bil opp til rundkjøringen på E-39. Alle skal altså sykle i flokk bak Dyrskue-bilen og når Thor Ove snur bilen og vender nesen tilbake til Lyngdal sentrum i rundkjøringen på E-39, slippes syklistene løs. Sykkelturen skal gå opp til Kvås kirke, opp Brattestien og videre over til Konsmo, og fra Konsmo opp til Byremo. Mål er på nedsiden av Byremo Kulturbygg (Byremohallen) på fylkesvei 460 med snuplassen. 

VENNSKAPSTUREN PÅ SYKKEL er også et arrangement for å bedre folkehelsen og mulig også et startskudd for et samarbeid mellom blant annet Lyngdal Sykleklubb og syklistene i Grindheim IL. Men vi håper at alle som har lyst på en sykkeltur denne dagen, hiver seg med og møter opp 15 minutter før "start". Om noen på Konsmo har lyst til å være med på etappen Konsmo-Byremo, kan de møte opp med Spar Konsmo en time etter start i Lyngdal og sykle med opp til Byremo derfra. Husk at i mål venter underholdning, musikk og god mat, så det er absolutt ingen grunn til å ikke bli med! Det som hadde satt en ekstra spiss over turen, er om ordfører Jan Kristensen i Lyngdal sykler etappen i Lyngdal fram til kommunegrensen i Audnedal, og ordfører Reidun Bakken i Audnedal overtar "stafettpinnen" derfra og opp til Byremo! De får bare begynne hardtreningen så får vi andre se om de blir med eller ikke ;) Som du skjønner, er det mulig å bli med på de deler av denne turen en har lyst til.

De som derimot garantert skal sykle hele vennskapsturen, er Lyngdal Sykleklubb og sykkelgruppa i Grindheim IL.

Styreleder i Sykleklubben i Lyngdal, Johannes Oma (avbildet til venstre) vil gjerne starte så tidlig som mulig lørdag 22. juni, men pga arrangement senere i Byremo Kulturbygg AS i forbindelse med jubileet, kan vi ikke starte tidligere enn kl. 11.

Leder i trimgruppa i Grindheim IL, Kjell Terje Flottorp (avbildet helt t.v. i bildet under) sier at syklistene i Grindheim IL skal sykle Nordsjørittet helga i forveien, men at de er klare helga etterpå til de 5 milene som ruta mellom Lyngdal sentrum og Byremo utgjør. - Melkesyra er ut av beina innen 22. juni, sier han og smiler. Sykkelgjengen i Grindheim IL har holdt på noen år nå, og sykler ritt i terminlista rett som det er.

Denne ruta er jo også en del av ruta til Tour of Norway som går torsdag 30. mai. Her kan du lese hvordan arrangørene av Tour of Norway beskriver Brattestien:

"3. etappe, 30. mai: Lyngdal – Kristiansand, 180 km

Denne etappen går i indre deler av begge Agder-fylkene. Allerede etter 14 km ved Kvås venter en 2,5 km tøff stigning før løypa går i variert terreng videre via Konsmo og Byremo til Evje.

Alle sykler på eget ansvar og alle må følge trafikkreglene. Vi jobber med å få på plass en mat- og drikkstasjon og en førstehjelpstasjon. Vel i mål så håper vi på at det blir en vennskapskamp i håndball inne i Byremohallen. Så jobber vi med å få på plass godt mat, god musikk, en tale eller to fra i to-tre tiden lørdag ettermiddag.

Endelig program vil komme etter 17. mai med tidskjema. Men hold av lørdag 22. juni allerede nå!! :)